Winkelwagen

Wereldkaarten

De Wereldkaart

Een wereldkaart is een kaart die de hele wereld weergeeft op een plat vlak. Het is een handig hulpmiddel voor geografen, cartografen, reizigers, en iedereen die geïnteresseerd is in de geografie van de wereld. Wereldkaarten zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen verschillende informatie bevatten, van politieke grenzen tot topografische kenmerken.

Geschiedenis

De geschiedenis van wereldkaarten gaat terug tot de oudheid, toen de Grieken en Romeinen al kaarten maakten van hun bekende wereld. De eerste wereldkaart, die de hele wereld afbeeldde, werd gemaakt door de Griekse geograaf Eratosthenes in de 3e eeuw voor Christus. Later werden wereldkaarten gemaakt door andere culturen, waaronder de Chinezen, Arabieren en Europeanen. In de middeleeuwen werden kaarten vaak gebruikt voor navigatie op zee. De moderne cartografie begon in de 16e eeuw met de ontdekking van de Nieuwe Wereld en de ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals de drukpers.

Diverse wereldkaarten

Er zijn verschillende soorten wereldkaarten, afhankelijk van wat er op de kaart wordt weergegeven en hoe de wereld wordt geprojecteerd op een plat vlak. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten wereldkaarten:

Gebruik van wereldkaarten

Wereldkaarten worden veel gebruikt in verschillende disciplines, waaronder geografie, geschiedenis, politiek, economie en milieukunde. Hier zijn enkele voorbeelden van hoe wereldkaarten worden gebruikt:
Diverse kaarten

Groot assortiment

Gratis verzending

Bestellingen boven €100,-

Retourneren mogelijk

30 Dagen bedenktijd

Veilige checkout